Settantotto

Čudo brodogradilšta Cranchi

scroll

Čudo brodogradilšta Cranchi

Dugo najavljivan kao glavni adut brodogradilišta Cranchi, grandiozni Settantotto predstavljen je na sajmu nautike u Diseldorfu. Svojim prirodnim linijama, bez nametljive geometrije, ova super jahta blistajući skreće pažnju na svoju snagu i spremnost da se suoči sa morem ili okeanom u svim situacijama. Vešto uklopljene boje pojačavaju impresivnost ovog plovila koje osvaja srca posetilaca sajma potvrđujući svoju titulu.

Superjahta Settantotto od 25 m pored neprolaznog dizajna može da se pohvali i tehnološki najnaprednijim funkcijama. U svakom detalju primetna je uska saradnja istraživačkog centra brodogradilišta sa čuvenim dizajnerom Kristianom Grandeom. Sofisticirane linije trupa obavijaju prostranu unutrašnjost jahte koja obiluje prirodnom svetlošću pružajući komfor za čak 18 osoba. Prefinjeni enterijer donje palube obuhvata četiri kabine koje garantuju vrhunski odmor. Svojom elegancijom se posebno ističe VIP kabina u pramcu, koja poput luksuznog apratmana ostavlja bez daha. Funkcionalnost i raskoš su takođe prisutni i u ostalim erijama koje su dobro raspoređenje, poput kuhinje, prostora za relaksaciju i salona. Nesvakidašnje rešenje za plovilo ove veličine je prisustvo dodatnog toaleta na glavnoj palubi. Pored impresivnih enterijera glavna paluba i most nude velike otvorene prostore sa površinama idealnim za druženje i opuštanje. Mnoge će obradovati jednostavnost pristupa garaži za tender koja je opremljena liftom koji omogućava da se tender diže, spušta i kreće napred. Ovo je mnogo više od garaže, ploča može postati ogromna terasa prekrivena luksuznom tikovinom s koje se pruža fantastičan pogled na more. Iza vrata garaže prostire se veliki prostor za tender koji se može odvojiti ležaljkama od ostatka erije.

U skladu sa nepogrešivom italijanskom estetikom Settantotto je opremljen elementima iz kolekcije Flexform, poznatog italijanskog proizvođača nameštaja. Ekskluzivni nameštaj je dodatno oplemenio prostor i doprineo još lepšoj sinergiji klasičnog i savremenog stila kojom ovaj brod odiše. Vlasnici jahte Settantotto mogu u programu prilagođavanja plovila odabrati elemente i nameštaj iz kolekcije uz oslanjanje na pomoć Kristiana Grandea uz savete koji će učiniti da naprave pravi izbor u personalizovanju enterijera. Da bi iskustvo na Settantotto bilo još prijatnije omogućeno je upravljenje sistemima za zabavu pomoću pametnog telefona ili pilotske konzole koji omogućavaju lak pristup svim sistemima.

Settantotto je opremljen sa tri šestocilindrična Volvo Penta D13 motora koji mogu garantovati maksimalno po 1000 KS. Uz povećanu efikasnost i smanjenu potrošnju ovo plovilo se čini kompaktnim i visoko pouzdanim. Svi brodski sistemi, uključujući zaštitu od požara, predstavljaju vrhunski napredak nautičke industrije i dizajnirani su i instalirani na način koji olakšava održavanje.

Cranchi je je uspešno savladao veliki izazov izgradivši flybridge jahtu veću od 70 stopa, u ovom značajnom poduhvatu išli su mu u korist veliko iskustvo i impresivni kapacitet prozivodnje koji je optimizovan i usavršen kako bi se osigurala maksimalna efikasnost i kvalitet uz racionalan, kontrolisan i uvek ponovljiv proces bez improvizacije. Proces proizvodnje Settantotto-a, kao i svih modela Cranchi-a, ima za cilj da bude ekološki najodrživiji. Mnogo faktora doprinosi ovom rezultatu, uključujući smanjenje ostataka svake vrste materijala, energetsku efikasnost, potragu za ekološki kompatibilnim i bio-baziranim materijalima novih generacija sa zelenim sertifikatima.

Settantotto je idealna jahta za proslavu prvih 150 godina postojanja brodogradilišta Cranchi. Svojom superiornošću najbolje pokazuje proizvodne i tehnološke kapacitete kompanije koja je poslednjih godina u fazi stalne evolucije. Nakon nedavno prezentovanih modela T36 Crossover, E26 Classic i E26 Rider koji su postigli veliki uspeh i raskošnog simbola evolucije Settantotto s nestrpljenjem očekujemo nova plovila respektabilnog italijasnkog brodogradilišta. Kako najavljuju iz Cranchi-ja u narednom periodu nas očekuju plovila koja će svakoga ostaviti bez daha.