Cranchi Sessantasette 67 Corsa

Nova Corsa serija – debi premijernog modela

scroll

Nova Corsa serija – debi premijernog modela

„Corsa“ je izraz koji označava trku ili trčanje, ali nosi sa sobom više asocijacija sa slobodom nego sa brzinom. Simbolizuje spontanost u pokretu i izražavanju, težnju ka oslobađanju i prirodnu želju za zadovoljstvom.

Premijera modela Sessantasette 67 Corsa zakazana je za 22. maj. Ovaj novi model predstavlja nadogradnju prethodne verzije, jahte Sessantasette 67, koju je brodogradilište lansiralo 2022. Međutim, odmah se primećuju razlike između ova dva plovila, posebno kada se uporede njihovi profili. Superstruktura Corsa modela je lakša, s trećom palubom koja ima raspored flybridge-a, naglašavajući sportski karakter jahte, posebno uz izbočenu platformu i crvene detalje.

Deo kokpita koji je zaštićen gornjom palubom je dubok i potpuno otvoren na krmi kako bi obezbedio pogled na more ili marinu bez prepreka. Na bočnim stranama, dva velika prozora sa električnim otvaranjem stvaraju čarobnu igru svetlosti i senki koja je izuzetno upečatljiva, istovremeno doprinoseći prirodnoj ventilaciji prostora. Kako bi ovaj bogato opremljen prostor pružio što ugodniji boravak, postavljeni su otvori za hlađenje kako bi se unutrašnjost održavala prijatnom tokom toplih dana. Dalje prema krmi, iza dela pokrivenog flybridge-om, nalazi se prostrano sunčalište sa jastucima koji su na istoj visini kao i sofe. Ovo omogućava neometan pogled na more. Sunčalište nema fiksni naslon za leđa, već adaptibilni jastuci omogućavaju dodatno sedenje uz uklonjivi rotirajući sto.

Enterijer glavne palube je osmišljen kao otvoren prostor sa tri različite zone: dnevni boravak, potpuno opremljena kuhinja i kormilarnica. Dnevni boravak je povezan sa zadnjim delom palube preko elegantnih staklenih vrata. Sa desne strane, na nivou kontrolne table, nalazi se pristup bočnim prolazima. Ovi prolazi, zajedno sa potpuno otvorenim vratima sa strane kuhinje i električno pokretanim poklopcem stepeništa, omogućavaju izvanrednu prirodnu ventilaciju unutrašnjosti.

Vlasnička kabina proteže se preko cele širine broda, sa bračnim krevetom u sredini. Osim garderobera, u sklopu apartmana se nalazi erija za sedenje sa foteljama i stočićem i prostrano kupatilo. U verziji sa tri kabine, vlasnička kabina takođe sadrži radni prostor koji gleda prema spolja, kako bi maksimalno iskoristila prirodno svetlo. VIP kabina i gostinjska kabina su takođe prostrane, obe sa sopstvenim kupatilom i bračnim krevetom. Umesto radnog prostora povezanog sa vlasničkom kabinom, možete izabrati četvrtu kabinu sa krevetima na sprat.

Sessantasette 67 Corsa predstavlja vrhunac inovacije i elegancije u svetu jahti. Ovaj prvi model nove Corsa linije odražava suštinu slobode i strasti u istraživanju morskih prostranstava. Sa svojom laganom superstrukturom i besprekornim linijama, ova jahta postavlja standarde sportskog stila i komfora na moru.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 20,8 m
Širina preko svega: 5,4 m
Težina: 41000 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 4000 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 900 l
Kapacitet rezervoara za otpadnu tečnost: 500 l
Maksimalan snaga motora: 2000 KS
Broj osoba: 18