Cranchi E26 Classic

Manifest dobrog stila

scroll

Manifest dobrog stila

Na nedavno održanom Kanskom festivalu brodova Cranchi je prezentovao novu malu jahtu, E26 Classic, kao uvod u proslavu velikog jubileja, 150. godišnjice postojanja brodogradilišta. Ovo elegantno plovilo nosi neodoljiv šarm prohujalih vremena, ali istovremeno i specifikacije u skladu sa najsavremenijim tehnološkim dostignućima.

Dizajn trupa putpisuje Aldo Kranki, dok je i ovaj put dizajn enterijera poveren Kristianu Grandeu, koji je koristeći prirodne i čiste linije kreirao plovilo izraženog sportskog karaktera. Enterijer odiše vintidž atmosferom koja ukazuje na tradiciju kojoj je Cranchi veran. Retro stil je aktuelizovan modernom jednostavnošću, bez suvišnih elemenata. Za plemenit izgled ovog broda korišćeni su prirodni materijali, poput prelepe tikovine koja prekriva veliku površinu plovila. Međutim, za vintidž elementima ne zaostaju inovativna i funkcionalna rešenja.

Prostor je maksimalno iskorišćen. Kokpit sedišta se mogu okrenuti ka krmi gde sa „L“ ležajem daju kontinuitet prostoru za druženje, na koji se nadovezuje velika udobna erija za sunčanje i relaksaciju. Veoma skladno rešeno, prostor se nastavlja i ka pramcu. Na sredini vetrobranskog stakla, koje potencira sportski duh plovila, nalazi se prolaz koji omogućava praktičan pristup maloj relaks regiji. Levo od kormila, u unutrašnjem delu broda, nalaze se elegantno opremljena kabina i toaletni prostor. Ovim specifikacijama obezbeđen je prijatan boravak tokom dana, ali i noći.

Zahvaljujući praktičnom dizajnu i korišćenjem vrhunskih materijala ova mala jahta od 8 m zahteva minimalno održavanje, čak i nakon cele sezone u vodi, pored toga obezbeđuje odlične karakteristike upravljanja u svim uslovima. U srcu jahte E26 Classic nalazi se Volvo Penta motor. Dostupne su tri opcije, motor od 350, 300 ili 280 konjskih snaga. Koju god opciju da izaberete dobićete vrhunsko plovilo koje će spremno odgovoriti na vaše potrebe. Noćno krstarenje, dnevni izleti, bekstvo u samo Vama poznat raj ili prevoz od kruzera do ostrva, na Vama je da izaberte, E 26 Classic učiniće da to izvedete u visokom stilu.

Pored plovila E26 Classic Cranchi je predstavio i E26 Rider. Ova dva čamca pripadaju istom projektu, ali imaju različit i jedinstven identitet. Classic je oličenje stila, dizajna i vintidž atmosfere, dok Rider karakteriše svestranost zahvaljujući jednostavnoj transformaciji enterijera u skladu sa potrebama, takođe za razliku od Classic verzije E26 Rider ima vanbrodski motor. Bez obzira na očigledne razlike oba modela ukazuju na ekskluzivan dizajn, prepoznatljiv stil i veliki povratak tradicionalnih italijanskih brodova.

SPECIFIKACIJE:
Dužina preko svega: 7,85 m
Širina preko svega: 2,49 m
Kapacitet rezervoara za gorivo: 270 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 70 l
Maksimalna snaga motora: 350 KS