Monaco Yacht Show 2013

scroll

Monaco Yacht Show 2013

Monaco Yacht Show je luksuzni događaj koji se održava u Port Herculesu u septembru svake godine. Mnoge kompanije koje se bave proizvodnjom luksuznih jahti učestvuju na ovom sajmu, kako bi nam predstavile svoja najnovija dostignuća. Mnogi dizajneri su takođe gosti ovog neverovatnog sajma i predstavljaju nam svoje inovativne načine dizajna enterijera i dekorisanja.

Monaco Yacht Show u potpunosti je posvećen superjahtama koje su na prodaju, i čija je minimalna dužina 25 metara. Ovaj sajam je najduža tradicija predstavljanja superjahti i megajahti u Evropi.

Grandioznih 105 superjahti i megajahti bilo je usidreno tokom septembra u Monaku, čineći ovaj sajam jedinstvenom mogućnošću za ljubitelje jahti da uživaju u novim dizanima. Tradicionalno, sajam je sarađivao sa fondacijom Princa Alberta II od Monaka koja propagira korišćenje drveta kao obnovljivog izvora prilikom konstruisanja jahti umesto neodrživih izvora i materijala. Only Watch humanitarna akcija o kojoj smo već pričali održana je u toku ovog sajma, tokom kog je predstavljeno 33 luksuzna i unikatna časovnika, koje su kreirali najprestižniji brendovi. Tokom ova četiri dana, jahting elita bila je spojena uživanjem u obližnjim restoranima i klubovima, luksuznim hotelima i pogledu na nove i predstojeće neverovatne dizajne jahti.

Ovaj sajam nije posvećen samo jahtama, oko 80 događaja održano je u sklopu njega, ali je prezentacija novih luksuznih i skupocenih jahti njegov najvažniji deo.
Neke od jahti koje su predstavljene tokom sajma su noviteti poznatih brendova, poput nove verzije Tankoa megajahte C102, koja je tada imala svoju svetsku premijeru. Ova jahta je posebna zbog nivoa prilagođavanja željama vlasnika. Drugo plovilo ekskluzivno predstavljeno na ovom sajmu je Hull 417-7, prilagođena jahta koje su proizveli Hodgon Yachts, a njen debi bio je veoma uspešan. Mnoge jahte dobile su sjajne nagrade zbog svog neverovatnog dizajna i visoko kvalitetnih performansi. Na primer, poznata Nirvana megajahta dobila je “Best of the Best” nagradu, italijansko brodogradilište Marina di Loano dobilo je Certificate of Exellence plaketu, dok je izvrsna Galactica Star superjahta dobila brojne prestižne nagrade. Ona je inače prva jahta u novoj klasi motornih jahti proizvođača Hessen.

Sve u svemu, ovaj luksuzni događaj se može okaraterisati kao pravi raj za ljubitelje luksuznih jahti, tokom kog mogu uživati u neverovatnim jahtama, onim koje su već poznate i onima koje se prvi put pojavljuju sa svojim inovativnim dizajnom.