Cranchi Z 35

Dostojan naslednik legende Zaffiro

scroll

Dostojan naslednik legende Zaffiro

Italijansko brodogradilište Cranchi je u poslednjih deset godina više puta za svoja plovila osvajalo nominaciju ili titulu evropskog broda godine. Na tu listu se upisao i Z 35, on je nasledio legendarni model Zaffiro koji je prodat u više od 1500 primeraka. Poštujući filozofiju koja je donela uspeh njegovom prethodniku, on se razvija u mnogim aspektima. Redizajn je rezultirao otvorenim kruzerom sportskog duha koji nudi udobnost, performanse i brzinu uz nepokolebljiv osećaj sigurnosti.

Na ovom sportskom kruzeru kormilo možete poveriti i neiskusnim skiperima, jer je Cranchi napravio izrazito poslušno plovilo koje ne traži stalnu pažnju. Sa dva Volvo Penta motora od po 260 KS može da dostigne brzinu od 34 čvora, gde pri punoj brzini potrošnja goriva garantuje potpunu autonomiju od oko 6 sati.

Ovo je pre svega porodično plovilo, ali ukoliko ste ljubitelj sportova na vodi, pružiće vam mogućnost da ih iskusite. Uz osećaj stabilnosti bićete iznenađeni brzim ulaskom u glisiranje i to bez opterećenja prednjeg dela plovila, što ostavlja odličnu vidljivost. Na uzburkanom moru Z 35 se ponaša savršeno, ni nagla promena kursa ne može da uzdrma osećaj stabilnosti. Upravljački deo je prostran. Opremljen je ergonomskim sedištem i tablom sa dvostrukim setom instrumenata, za zadovoljenje različitih afiniteta.

Dizajn kokpita inspirisan je mediteranskom klimom, te je ovaj sportski kruzer posebno cenjen u sunčanim danima zbog velikih otvorenih površina. Značajan deo trupa rezervisan je za pramačni deo i udobno sunčalište, koje se takođe nalazi i na ostalim delovima gornje palube.

Kod modela Zaffiro uređenje kokpita i krmenog dela se pokazalo kao vrlo uspešno, te je Cranchi zadržao isti koncept. Kokpit je odlično organizovan, sa desne strane nalazi se čajna kuhinja, opremljena svim neophodnim elementima, što je impresivno s obzirom na malu površinu koju zauzima. Krmene sofe i modularni sto kokpit pretvaraju u prijatan prostor za ručavanje na otvorenom, dok dobro uklopljen rol bar i tenda opravdavaju svoju neospornu neophodnost i funkciju.

Nekoliko stepenika dele kokpit od predimenzionirane platforme za plivanje obložene sofisticiranom tikovinom, dok se sa prednje strane otvaranjem vetrobranskog stakla može direktno pristupiti pramačnom sunčalištu. Bočni prolazi su skoro nepotrebni, i ako su dobro zaštićeni visokom ogradom, bezbednom čak i za decu.

Ispod kokpita će vas dočekati elegantan dizajn, visoki plafon i prijatno prirodno osvetljenje. Smeštaj na Z 35 je vrlo impresivan s obzirom na dužinu broda od 11,7 m. Na donjoj palubi on sadrži dve prostrane kabine, pregršt prostora za odlaganje i kupatilo luksuznog, ali pre svega praktičnog dizajna. Master soba je opremljena velikim krevetom oko koga se možete slobodno kretati, dok gostinjska kabina sadrži dva ležaja koji se mogu transformisati u jedan veliki. Svaka prostorija je oplemenjena tikovinom i prefinjenim tkaninama, što doprinosi još toplijoj atmosferi.

Bez obzira koliko je prijatan enterijer, Z 35 se ne kupuje da bi se provelo vreme na donjoj palubi, kokpit je ono što ga čini posebnim. Ukoliko želite da osvajate Mediteran sa stilom onda je ovaj sportski kruzer pravi izbor za vas, u ovom aspektu je apsolutni šampion svoje klase.

SPECIFIKACIJE:
Dužina preko svega: 11,7 m
Širina preko svega: 3,53 m
Težina: 7250 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 600 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 190 l
Maksimalna snaga motora: 520 KS
Broj osoba: 12