Cranchi E 52 F Evoluzione

Jadranski brod godine

scroll

Jadranski brod godine

Kompanija Cranchi kroz istoriju najbolje pokazuje da je za uspeh potrebno konstantno evoluiranje, njena filozofija je sada sastavni deo imena inovativnih plovila koja nose oznaku „E“, kao Evolucija.

U skladu sa nazivom, Cranchi je pod palicom slavnog dizajnera Kristijana Grandea razvio svoj najpopularniji „flybridge“ dodavši mu niz savremenih rešenja koja su ga učinaila još privlačnijim. Rezultat je jedno od najinteresantnijih plovila 2017. godine, E 52 F Evoluzione.

Ovaj jahta od 15,82 m nosilac je laskave titule „Jadranski brod godine“, koja joj je dodeljena na prestižnom događaju „Adriatic Boat Show 2017“. Opravdanost nagrade je jasna već pri prvom susretu sa plovilom. Svaki detalj odlikuje pametan dizajn, dok je upravljanje pravo zadovoljstvo. Pored dva motora od po 550 KS i pri najekstremnijim manevrima sigurnost i stabilnost ne posustaju, nastavljajući da drže najviši nivo.

Gornja paluba je pozicionirana tako da ostatak plovila bude osunčan i otvoren. Opremljena je barom, podesivim sofama sa stolom i udobnim ležajima koji okružuju kormilo. Mogućnost otvaranja tende ne pogoduje panoramskom pogledu, ali je od značaja u najsunčanijim danima.

Silaskom niz stepenice stiže se do široke platforme za plivanje spremne za sportove na vodi ili roštiljanje. Dok se miris roštilja širi, nesmetano, bočnim prolazima može se stići do pramca koji je idealno mesto za opuštanje. Ispred klupe nalazi se velika platforma za sunčanje sa podesivim naslonima i detaljima koji će odmor učiniti još ugodnijim. Iako ova erija ne sadrži ništa revolucionarno njena funkcionalnost impresionira sve koji je isprobaju.

Na donjem nivou glavne palube nalazi se pregršt prostora za odlaganje, druženje i kuvanje. Posebno je interesantan nivo interakcije između ove zone i kokpita, gde je postignut atraktivan kontinuitet prostora. Asimetrični dizajn nameštaja odvaja kuhinju od ostatka prostora koji predstavlja eriju za zagarantovanu zabavu. Ovde vladaju sofisticirani stil elegantnog nameštaja i velika prozorska okna koja izgledaju privlačno i spolja.

Kompaktan i svetlom obasjan atrijum vodi do tri raskošne kabine i dva kupatila gde se vidi značajan uticaj Kristijana Grandea koji je ovu eriju učinio svetlim i prijatnim mestom. Pored funkcionalnosti i udobnosti oduševljava i pažljivi izbor materijala, posebno vrhunskih tkanina.

Uzbudljiva kombinacija najsavremenijih karakteristika čini da i najkraće putovanje jahtom Cranchi E 52 F Evoluzione postane neprocenjivo iskustvo koje morate doživeti. Samo odaberite rutu i odlučite sa kim ćete podeliti zadovoljstvo.