Cranchi Eco Trawler 53 Long Distance

Ekologija i luksuz mogu zajedno

scroll

Ekologija i luksuz mogu zajedno

Elegantna jahta od 17 m, Cranchi Eco Trawler 53 Long Distance, napravljena je za uživanje u vožnji. Ukoliko ste tradicionalista možda ćete nespremno dočekati njene pojednostavljene linije. Međutim, kada vidite detalje i iskusite obilje prostora i udoban enterijer poželećete da na njoj ostanete, čak i kada stignete na odredište.

Ono što oduševljava kod ovog broda neustrašivog izgleda je savršena ravnoteža između oblika i funkcije. Cranchi je izabrao Volvo IPS sistem ne samo što ostavlja više prostora za master kabinu, već i što pruža malu potrošnju goriva, gde pri brzini od 7,5 čvorova može da pređe čak 1500 milja. Međutim, ukoliko želite da „poletite“, 53 LD i to može. Pod punom snagom, postiže brzinu od 22 čvora.

Pozitivno je da Cranchi razmišlja ekološki. Jahta 53 LD poseduje 4 solarna panela koja su mnogo više od zelene marketinške kampanje. Oni u adekvatnim uslovima proizvode 400 W za punjenje akumulatora, što je 25% više u odnosu na standardne panele.

Cranchi je otvorio nove horizonte i kada je u pitanju sadržaj. Do sada su druženje i šampanjac bili rezervisani za kokpit, ali Cranchi je otmeno podredio pramčanu zonu društvenim zadovoljstvima. Na pramcu se osim prostranog sunčanog jastuka, nalazi salon natkriven bimini topom i centar zabave s roštiljem i frižiderom.

Sofa na krmi je povezana sa glavnim salonom i pored nezaboravne panorame nudi i vrhunsku udobnost. Staklena površina je razdvaja od ostatka enterijera koji takođe obiluje prirodnom svetlošću stvarajući iluziju otvorenog prostora.

Cranchi se potrudio da enterijer savršeno prilagodi životnim potrebama, te je 53 LD više nalik luksuznom stanu, nego tradicionalnom plovilu. Komfor se ogleda i u kuhinji koja odiše pravom domaćinskom atmosferom.

U donjoj eriji nalaze se kabine koje se mogu porediti sa luksuznim spavaćim sobama. Master kabina je dizajnirana sa puno ukusa, baš kao i otmeno kupatilo koje je u njenom sklopu. Gostinjska soba je skoro iste veličine kao i glavna, poseduje puno prostora za odlaganje i ima direktan pristup sopstvenom kupatilu.

Zadnji deo glavne palube može se prilagoditi prema ličnim potrebama. Opcije se kreću od kancelarije, dodatne kabine, do prostora za skladištenje.

Bez obzira koji opciju da izaberete, prostrani enterijer jahte Eco Trawler 53 LD odiše odmerenim italijanskim stilom i elegancijom. Kod Cranchi plovila lepota je uvek proporcionalna praktičnosti, a ovaj put je začinjena i ekološkom svešću.