Cranchi Sessantasette

Italijanski perfekcionizam

scroll

Italijanski perfekcionizam

Posle uspeha jahte Settanttoto, brodogradilište Cranchi Yachts predstavilo je novog člana svoje vodeće linije, flajbridž Sessantasette. Ime nije slučajno napisano u obliku italijanske transkripcije broja 67, ono ukazuje da ova jahta pruža mnogo više nego što bi mogla da sugeriše njena dužina – nepogrešivi italijanski dizajn i vrhunska tehnička rešenja.

Projekat je realizovan u bliskoj saradnji između Istraživačkog razvojnog centra brodogradilišta i Kristiana Grandea kome je povereno umetničko vođenje. Dizajn novog Sessantasette inspirisan je pokretom, njega odlikuju skladni oblici bez izraženih ivica koji prenose prirodan osećaj ravnoteže i moći. Linije su fluidne, rasplamsane i često se prepliću ne predajući se minimalizmu, one čine jahtu vizuelno interesantnom.

Iza prefinjenih linija krije se prostran i pažljivo stilizovan enterijer koji je dostigao visok stepen perfekcije. Brojne erije za druženje i relaksaciju opremljene su elementima koji prevazilaze standarde kategorije ovog plovila. Tradicionalno opremljena trpezarija je zamenjena elegantnim stolom i udobnim foteljama, ostatak prostora takođe je upotpunjen luksuznim nameštajem koji odiše toplinom doma. U donjoj palubi, u verziji sa tri kabine, glavni apartman sadrži veliku radnu sobu koja se može koristiti kao kancelarijski prostor. Poput ostalih erija i ona je bogato obasjana prirodnom sunčevom svetlošću.

Uzimajući najbolje od svog prethodnika, ovo plovilo ima implementirana izvanredna tehnološka rešenja. Ono nudi visoke bezbednosne standarde, najbolja rešenja za stabilizaciju, ograničavanje potrošnje goriva i emisije štetnih gasova, smanjenje nivoa buke, kao i sisteme kućne automatizacije i zabave.

Rafinisana kombinacija estetike i funkcionalnosti čini Sessantasette skladnom celinom u kojoj se može živeti i uživati, upravo po tome je ovo italijansko brodogradilište čuveno. Priča kompanije Crachi Yachts započela je pre 150 godina, izradom plovila za Evropljane koji su stigli do jezera Komo privučeni njegovom lepotom. Nasleđe Đovanija Krankija se prenosi s generacije na generaciju, a sa njim i vizija poslovanja. Danas su plovila koja izlaze iz ovog brodogradilišta veća, tehnologija je napredovala, ali kako navode iz Cranchi-ja obećanje koje daju vlasnicima brodova širom sveta je ostalo nepromenjeno – spojiti lepotu i zadovoljstvo, jedinstvenu lepotu mora sa zadovoljstvom posedovanja jahte koja izražava najbolje od italijanskog dizajna.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 20.8 m
Širina preko svega: 5.4 m
Težina: 36000 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 4000 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 900 l
Kapacitet rezervoara za otpadnu tečnost: 500 l