Cranchi T36 Crossover

Nosilac nagrade „Evropski gliser 2019.“

scroll

Nosilac nagrade „Evropski gliser 2019.“

Inovativni Cranchi T36 Crossover proglašen je “Evropskim gliserom 2019.” u kategoriji ispod 45 stopa na 50. Međunarodnom sajmu nautike u Dizeldorfu u okviru svečanosti koja slavi najbolje od nautike.

Žiri sastavljen od kvalifikovanih novinara i stručnjaka za nautiku, odabrao je 24 finalista od preko 200 novih brodova lansiranih u Evropi prošle godine. Nautički znalci su prepoznali jedinstvenost jahte T36 Crossover i nagradili su je za agilnost, sigurnost i autonomiju rada.

Nesumnjivo je spoj najboljih karakteristika kruzera i sportskog glisera implementiran u ovo plovilo pogodovao dodeli laskavog priznanja s jasnim motivom da se podstakne razvoj nove kategorija brodova. Kako navodi potpredsednik Cranchi brodogradilišta, Guido Kranki, ova kombinacija različitih vrhunskih karakteristika je najtipičnija definicija “crossover-a” i taj spoj jedino može da znači – uspeh. Cranchi je ovim modelom ponudio tržištu nešto novo u svetu nautike, preuzeo je koncept iz automobilske industrije i kreirao „crossover“ – plovilo za sve situacije.

Sa nešto manje od 12 m, T36 Crossover osvojio je stručnjake i nautičke entuzijaste izraženim komforom i sportskim karakterom koji duguje moćnom paru motora od po 300 KS i maksimalnoj brzini od 40 čvorova. Pri žustrijoj vožnji zadržava vrhunsku stabilnost, a uz to ga karakteriše i vrlo ekonomična potrošnja goriva. Funkcionalnost ovog jedinstvenog plovila je obogaćena prefinjenim dizajnerskim elementima koje i ovaj put potpisuje Kristian Grande. Eleganti detalji su vrlo zastupljeni na prostranoj palubi koja obiluje udobnim prostorom za sedenje i sunčanje. Veliki svetli dnevni boravak podređen je društvenoj interakciji i odvojen je staklenim kliznim vratima koja vizuelno proširuju prostor. Sofisticirani stil Grandea najviše dolazi do izražaja ispod palube. Uz korišćenje visokokvalitetnih materijala omogućena su dva tipa rasporeda, verzija sa dve kabine i dva kupatila i verzija sa tri kabine i jednim kupatilom.

Zahvaljujući fleksibilnoj konfiguraciji, Cranchi T36 Crossover, pogodan je za kraće ture na rekama, kao i za duga krstarnja na moru. Zbog brzine i agilnosti idealan je izbor za ljubitelje sportskih aktivnosti, ali isto tako je primamljiv i za porodice koje žele da provedu prijatno vreme na vodi.

T36 Crossover je nastavak uspešne istorije brodogradilišta Cranchi, koje će 2020. proslaviti 150 godina od osnivanja. Prestižna titula koju je ponelo ovo svestrano plovilo je ujedno na najbolji način obeležila 40-godišnjicu od prvog pojavljivanja ove italijanske kompanije na čuvenom dizeldorfskom Boot-u.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 11.85 m
Širina preko svega: 3.53 m
Težina: 8500 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 600 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 190 l
Kapacitet rezervoara za otpadnu tečnost: 100 l
Maksimalan snaga motora: 600 KS
Broj osoba: 12