Cranchi E 52 S Evoluzione

Snovi pretočeni u realnost

scroll

Snovi pretočeni u realnost

Brodogradilište Cranchi pokazuje da strast pretvara snove u realnost. Ovu činjenicu demonstrira predvodnik evolucije kompanije E 52 S, ponosni kandidat za evropski brod godine. Dužine od skoro 16 m i savršeno izbalansiranog spoja hardtopa i kupe flajbridža osvaja svojim funkcionalnostima u svim segmentima.

U svakom kutku plovila uočljiv je pečat progresivnog Kristiana Grandea, jednog od najcenjenijih italijanskih dizajnera, koji je uspeo da usavrši i najsitnije detalje. Obilje prirodne svetlosti i staklenih površina daju plovilu lagan i elegantan izgled u kome dizajn caruje, ovo posebno dolazi do izražaja kod opcione metalik sive boje plovila u kojoj se priroda ogleda, čineći ovaj brod svojim nerazdvojnim delom.

Tri dobro izbalansirane palube čine ga vrlo atraktivnim. Glavna paluba je zona zagarantovane zabave. Ovde je kormilo u centru zbivanja, nalazi se ispred velike šoferšajbne i šibera kroz koji se proteže impresivan pogled. Prijatno iznenađenje je da plovilom možete upravljati i sa bočnog prolaza, dovoljno je da izađete kroz bočna vrata i spustite naslon za ruke koji u sebi ima džojstik i sa još boljom preglednošću možete započeti manevar. U blizini kormila smeštene su garniture i rasklopivi sto. Ova erija prima veliki broj osoba, ali zahvaljujući brojnim staklenim površinama osećaj svežine i otvorenog prostora je dominantan.

Krećući se iz kokpita dalje ka krmi prostor se prilagođava potrebama kuhinje i skladištenja, ali ne dolazi do odstupanja od atraktivnog kontinuiteta prostora, te se nesmetano nastavlja interakcija ove dve zone. Staklena klizna vrata dele dnevnu sobu od krme. Na putu ka platformi za plivanje nalazi se garnitura za sedenje koja ostavlja dovoljno prostora za bočne prolaze koji vode ka jednom od najlepših mesta na brodu, pramcu. Ovaj deo oduševljava svojom jednostavnošću i vrhunskom udobnošću. Ispred sofe sofisticiranog dizajna smeštena je velika platforma za sunčanje sa podesivim naslonima i ledomatom nadohvat ruke, koji će učiniti da već na prvi pogled zavolite ovu eriju.

Donja paluba se sastoji od tri kabine i dva kupatila. Ono što je čini posebnom i vrlo luksuznom je izbor materijala i oblika. Najfinije tkanine, svetlo drvo i prirodan izvor svetlosti formiraju idealne uslove za odmor za čak šest osoba. Obilje slobodnog prostora i vešto skrivene erije za odlaganje pokazuju da je Cranchi ponovo maksimalno iskoristio prostor.

Odlaskom na gornju palubu izdignutu dva metra iznad platforme bićete počastvovani impresivnim pogledom koji se pruža na sve strane. Ova minijaturna flajbridž erija donosi mnoge trikove, uključujući i agilni upravljački džojstik koji će vas sigurno zabaviti. Na nežan dodir reaguje laganom promenom kursa, dok će na intenzivniji dodir odgovoriti brzim okretom. Čim otpustite džojstik brod će nastaviti da se kreće besprekornim kursom. Uživaćete u osećaju neverovatne stabilnosti i agilnosti kojom ćete vladati. Uz dva Volvo Penta D8/800 motora, najsavremenije generacije i snagom od po 600 KS moći ćete da razvijte brzinu od 32 čvora, a da pri tom nećete narušiti osećaj stabilnosti.

Ova mini flajbridž jahta donosi brojne benefite, poput smanjene težine, povećane agilnosti i mogućnosti postojanja šibera koji daje više svetlosti i svežine glavnoj palubi. Pored toga Cranchi E 52 S Evoluzione pruža odličan balans funkcionalnosti i luksuza kome nećete odoleti.

SPECIFIKACIJE:
Dužina preko svega: 15,82 m
Širina preko svega: 4,67 m
Težina: 19750 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 1570 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 540 l
Maksimalna snaga motora: 1200 KS
Broj osoba: 12