Cranchi E30 Endurance

Večiti klasik

scroll

Večiti klasik

Prvobitno nastala davnih 1980-ih, linija Endurance je od prvog dana ostavila dubok trag u svetu nautike, posebno plovilo E30 koje već četiri decenije održava kultni status kontinuirano se razvijajući u pogledu funkcionalnosti i dizajna.

Danas novi E30 Endurance krase mekše linije i potpuno redizajniran kokpit. Dopadljiv vintidž stil podržan je najsavremenijom tehnološkom verzijom. Iako je ovo najveća promena do sada zadržane su sjajne performanse, prepoznatljiv sportski karakter i odlična organizovanost prostora zbog čega je serija Endurance cenjena i nagrađivana velikim obimom prodaje.

Redizajn je već na prvi pogled uočljiv na krmenoj palubi prekrivenoj raskošnom tikovinom koja je sada duža čitavih 70 cm. Pored krme, pramac takođe pruža veću udobnost u odnosu na prethodnu verziju. Između krme i pramca se može hodati bez prepreka, što čini ovo plovilo od skoro 10 m još funkcionalnijim i bezbednijim. Već prostrana sunčališta mogu se dodatno proširiti na kokpit eriju, dok čitav prostor prema zahtevu može biti natkriven izuzetno laganim i elegantnim biminijem koji daje dodatni vintidž šarm.

Upravljačka tabla je erija koja je pretrpela najdrastičnije promene u eveluciji ovog plovila što pokazuje prisustvo univerzalnog bežičnog punjača za pametne telefone i raznih praktičnih vodonepropusnih USB utičnica instaliranih u kokpitu. Uz brojne korisne gedžete saveznik za produžen boravak na vodi je elegantna kabina sa visokim plafonom i impresivnom udobnošću za plovilo ove veličine.

E30 Endurance se može pohvaliti visokom lakoćom upravljanja, iz tog razloga će i neiskusni skiperi nesumnjivo osetiti samopuzdanje već pri prvoj vožnji. Da Cranchi Yachts misli na različit personalitet kupaca vidi se takođe iz prakse da poslednji dodir uvek prepušta vlasniku koji ima slobodu da prilagodi svoju jahtu. Boja trupa može se modifikovati izborom između mnogih opcija koje nudi paleta koja je 2021. godine obogaćena novim ekstravagantnim predlozima.

U poslednjih nekoliko sezona Cranchi Yachts je u potpunosti obnovio ponudu svojih plovila insistirajući više nego ikad na prefinjenom dizajnu, inovativnim tehnološkim rešenjima i sjajnim sistemima za zabavu. Sada već tradicionalno sledeća sezona doneće nova iznenađenja. Brodogradilište je za 2021. najavilo predstavljanje A44 Luxury Tender-a, jahte snažnog identiteta od skoro 14 m. Opisuju je kao nepogrešivu i jedinstvenu, odvažnih linija koje izražavaju plemeniti stav kako jahte tako i onih koji je odaberu.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 9,85 m
Širina preko svega: 2,98 m
Kapacitet rezervoara za gorivo: 326 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 70 l
Maksimalna snaga motora: 350 KS
Broj osoba: 12