Cranchi Yachts

Settantotto – jahta vredna divljenja

scroll

Settantotto – jahta vredna divljenja

Settantotto, vodeće plovilo brodogradilišta Cranchi Yachts, sa dužinom preko 25 m nudi najbolje od italijanskog dizajna, vrhunska tehnička rešenja i zaobljene linije koje odaju prirodan osećaj ravnoteže.

Dizajn je i ovaj put poveren iskusnom Kristianu Grandeu koji je u saradnji sa istraživačkim centrom brodogradilišta kreirao elegantnu jahtu vrednu divljenja. U dizajnu ovog plovila ništa nije nametljivo i agresivno. Lagane vijugave linije bez naglašenih ivica se dopunjuju dajući ton tople i opuštene elegancije uz istovremen osećaj snage koja se očekuje od predstavnika brodogradilišta. Svetli harmonični elementi i veliki otvori vešto povezuju spoljašnjost i enterijer, integrišući prirodno svetlo u dizajn. U skladu sa prefinjenim stilom, Settantotto je opremljen italijanskim Fleksform nameštajem. Enterijer krase raskošni detalji i elementi poput samostojećeg nameštaja, drvenih obloga i tkanina na zidu – ova praksa nije svojstvena u svetu nautike, razumljivo je zašto ova jahta više liči na luksuzan stan.

Prostrane palube oplemenjene finim materijalima i vrhunskim komadima nameštaja pozivaju na druženje i opuštanje. Lep pogled je zagarantovan iz svakog kutka ove jahte. Za prvi red do vode lako je dostupna platforma za plivanje prekrivena tikovinom koja se može pretvoriti u veliku terasu zahvaljujući liftu koji podiže platformu, spušta je i pomera napred kako bi se stvorilo više prostora. Iza platforme se nalazi garaža pogodna za manji čamac, skuter ili opremu za sportove na vodi.

Osunčana glavna paluba sadrži funkcionalno opremljenu kuhinju, dnevnu sobu i dodatni toalet. Dok se na donjem nivou nalaze četiri elegantne kabine sa kupatilom. Posebno je raskošna glavna kabina koja se nalazi u centralnom delu, ali za njom ne zaostaje ni luksuzni VIP apartman. Dodatna kabina za posadu se nalazi na krmi i ima odvojen pristup od spavaćeg dela za goste. Da bi iskustvo na jahti bilo još prijatnije sve erije su opremljene sistemom za zabavu i automatizovanim komandama kojima se može upravljati čak i putem pametnog telefona.

Lepota jahte dobija još više na vrednosti kada se uzme u obzir njena ekološka prihvatljivost. Proizvodni proces plovila Settantotto, kao i svih modela Cranchi brodogradilišta, ima za cilj da bude najodrživiji. Mnogi faktori doprinose ovom rezultatu poput unapređenja zvučne izolacije i upotrebe inovativnih lakših materijala što omogućava ugradnju manje snažnih motora sa istim performansama. Ova jahta je opremljena sa tri Volvo Penta D13 motora od po 1000 KS. Najmoćniji motor iz IPS asortimana zajedno sa inovativnim karakteristikama trupa osigurava manju potrošnju goriva, veću brzinu, kao i smanjenje vibracije i buke.

Zahvaljujući svim odlikama Settantotto se može smatrati pravom krunom 150-godišnjice rada Cranchi Yachts-a. Iskusno brodogradilište se poslednjih godina ubrzano razvija što pakazuje da je lansiranje ove impresivne jahte pratio debi novih originalnih modela kao što su T36 Crossover, E26 Classic i E26 Rider koji su se već pozicionirali kao savremena klasika.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 25,15 m
Širina preko svega: 5,76 m
Kapacitet rezervoara za gorivo: 5.920 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 1.750 l
Maksimalna snaga motora: 3.000 KS
Broj osoba: 18