novi Cranchi E30 Endurance

Putovanje kroz vreme

scroll

Putovanje kroz vreme

Italijansko brodogradilište sa tradicijom dugom 150 godina, Cranchi Yachts, predstavio je novi E30 Endurance. Ovo sportsko plovilo naslednik je legendarne linije nastale 80-ih godina. Obnovljeni koncept je modernizovan i unapređen u pogledu funkcionalnosti i elegancije, što ga idalje čini liderom svoje klase.

Serija Endurance poznata je po svom sportskom karakteru, sjajnim performansama i odličnoj organizovanosti prostora. Upravo zbog ovih karakteristika je bila izuzetno cenjena i nagrađivana velikim obimom prodaje. Danas novi E30 Endurance krase mekše linije i novi detalji, pažnja je usmerena na prefinjen dizajn, napredna tehnološka rešenja, ali i na sisteme za zabavu.

Kroz fazu evolucije prošla je i krmena paluba prekrivena raskošnom tikovinom, ona je sada duža čitavih 70 cm. Dodatan plus ovoj eriji daje olakšan pristup vodi zahvaljujući merdevinama sa integrisanim ručkama. Pored krme, pramac takođe pruža veću udobnost u odnosu na prethodnu verziju. Pramcu je novi dizajn doneo dodatne držače za piće i moćne zvučnike. Između krme i pramca se može hodati bez prepreka, što čini ovo plovilo od 9,85 m još funkcionalnijim i bezbednijim.

Čini se da je E30 Endurance postao pravi raj za hedoniste. Već prostrana sunčališta mogu se dodatno proširiti na kokpit eriju jednostavnim spuštanjem hidrauličkog stočića, tada se komforna sofa u nekoliko poteza može transformisati u ležaj. Ova opcija je posebno podogna za najmađe, jer je ležaj zaštićen naslonima od ivice plovila. Čitav prostor premu zahtevu može biti natkriven izuzetno laganim i elegantnim biminijem. On se vrlo lako inastalira, a može biti koristan u sunčanim letnjim danima.

Evolucija plovila E30 Endurance možda je najuočljivaja za upravljačkom tablom. Ovo plovilo je dizajnirano da olakša vezu sa elektronskim uređajima, što pokazuje prisustvo univerzalnog bežičnog punjača za pametne telefone i raznih praktičnih vodonepropusnih USB utičnica instaliranih u kokpitu. Pored korisnih gedžeta koji omogućavaju da produžite boravak na vodi, E30 Endurance poseduje kabinu sa visokim plafonom i impresivnom udobnošću za plovilo ove veličine. Prefinjeni materijali i dobro organizovan prostor uticaće da provedete ceo vikend na ovom plovilu gde prostor ne nedostaje.

Na prvi pogled ovo plovilo pleni svojim raskošnim izgledom, ali pored vrhunske estetike ono nudi i moć. E30 Endurance može biti opremljen dizel ili benzinskim motorom, maksimalne snage od 320/350 KS, što omogućava raspon maksimalnih brzina od 32 do 37 čvorova. Ovo plovilo se takođe može pohvaliti visokom lakoćom upravljanja, iz tog razloga će i neiskusni skiperi nesumnjivo osetiti samopuzdanje već pri prvoj vožnji.

Cranchi Yachts je prethodne dve godine unapredio svoj proizvodni sistem koji nema premca u sektoru rekreativnih čamaca u pogledu preciznosti i automatizacije. Redizajn plovila E30 Endurance je samo jedan pokazatelj potencijala ovog brodogradilišta sa obale jezera Komo.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 9,85 m
Širina preko svega: 2,98 m
Kapacitet rezervoara za gorivo: 326 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 70 l
Maksimalna snaga motora: 350 KS
Broj osoba: 12