Monterey 224FS

Po meri ljubitelja nautike

scroll

Po meri ljubitelja nautike

Poslednjih godina trend u brodogradnji je ponuditi više od svega, veće, brže, po svaku cenu. U toj trci bez kraja gubi se pojam o stvarnoj potrebi nautičara. Kompanija Monterey se odlučno opire trendu i već decenijama osluškuje isključivo želje pravih ljubitelja nautike praveći plovila po meri.

Monterey boats je svoj prepoznatljivi stil i bezvremenu lepotu utkao i u model 224FS. Njegove oštre i jasne konture podsećaju na sjajne brušene ploče dragog kamenja, fasete, po kojima je ova serija dobila ime.

Ovaj prelepi brod atraktivnih linija vešto balansira između praktičnosti i bogatog sadržaja. Dok aerodinamičan izgled vetrobranskog stakla oduševljava ljubitelje adrenalina, jer utiče da 224FS izgleda brzo, čak i dok je usidren.

Velika produžena krmena paluba obiluje skladišnim prostorom. Nastavak palube se proteže tik iznad vode, gde su integrisane merdevine od nerđajućeg čelika koje zahvaljujući nesvakidašnjoj fleksibilnosti znatno olakšavaju izlazak iz vode. Iznad dve platforme nalazi se sunčani salon koji predstavlja jedan od tri prostrana nivoa za relaksaciju, sportove na vodi, kao i ostalu zabavu koja je na dohvat ruke.

Monterey 224FS ima izvanredan potencijal za sportove na vodi. Kuka za vuču iz osnovnog paketa dovoljna je za ludu zabavu, ali ukoliko su ski avanture profesionanije odličan izbor je opcioni vejkbord toranj.

Prelaskom preko blagog stepenika na krmi jednostavno se pristupa kokpitu, gde vas očekuje fantastični pametni dizajn enterijera koji daje maksimum od prostora. Obli elementi za sedenje ispod sebe kriju dodatni prostor za skladištenje. Njime Monterey 224FS zaista obiluje, te se u centralnom delu nalazi gumirana ostava za dragocenosti koje želite da ostanu bezbedne i suve, dok su skladišta u bočnim pegradama idealna za male predmete koji bi trebalo da budu pri ruci.

Ergonomska, podesiva sedišta spremna su da pruže potpunu udobnost i potporu skiperu. Ispred njih se nalazi prelepa komandna tabla oplemenjena kožnim elemetima i funkcijma koje obezbeđuju jednostavnu navigaciju.
Velikodušno prostrana paluba opremljena je vijugavom garniturom za sedenje. I ovde je prostor iskorišćen do maksimuma, te se ispod nje nalaze pregrade za sidro, kao i opciona pregrada za mehanizam za izvlačenje dodatnih merdevina.

Sofisticirana paluba sadrži i moćni muzički stereo sistem sa četiri zvučnika i mp3 adapterom sa mogućnošću nadogradnje.

Monterey 224FS poseduje efikasni sistem zaštite od sunca i refleksije koji može biti upotpunjen i elegantnim bimini topom. Veliki izbor Mercruiser i Volvo penta pogona dostupni su za 224FS i to za različite afinitete u širokom rasponu do 300 konjskih snaga.

Koju god jačinu i opciju izaberete već pri prvoj vožnji Monterey će vas impresionirati, a svaki sledeći put razmaziće vas uvek ispunjujući vaša velika očekivanja i potrebe, i to bez greške.